CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile beraber aşırı yağışın sel felaketine neden olduğu  Şanlıurfa'ya gitti. Kılıçdaroğlu, burada basın açıklaması yaparken beklemediği bir tepkiyle şoka uğradı.

KILIÇDAROĞLU'NA YUH: "BURASI SİYASET YERİ DEĞİL"

Kılıçdaroğlu konuşmasında hükümet eleştirisi yapınca kalabalıktan bir kişi "Burası siyaset yeri değil, acımız var ya" tepkisinde bulundu. Ardından kalabalık arasından bazı kişilerin Kılıçdaroğlu'nu yuhaladığı görüldü.

İşte Kılıçdaroğlu'na tepki anları:

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şanlıurfa'da hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Biz buraya Millet İttifakı'nın genel başkanları olarak değil sadece, biz buraya mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak geldik. Ağır sorunların faturalarını sade vatandaş ödüyor biliyoruz. İnsanlar hayatlarını kaybetti, şikayetler var onları da dinliyoruz.

"BİR POMPA İÇİN SAATLERCE BEKLENİR Mİ?"

Eğer bir ülke iyi yönetilirse afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Dirençli kentler yaratmak zorundasınız. Bunları yapmazsanız bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz, nasıl yönetiyorsunuz? Şurada az önce gördük alt geçit yapmışlar, bir pompayı getirmek için suyu boşaltmak için saatlerce beklenir mi? Bu nasıl bir yönetim anlayışı.

"KENTLERİN İYİ YÖNETİLMEDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Kimse karamsarlığa düşmesin. Yeni bir anlayışla, zihniyeti tamamen değiştirerek... Kim görevini yapıyorsa başımızın üstünde ama kim görevini yapmayıp da ölümlere yol açan olaylara ortam hazırlıyorsa kimse kusura bakmasın ona da güle güle demek zorundayız. Hepimiz gelişmelerin farkındayız. Ne olduğunu biliyoruz. Allah nasip ederse bütün bu sorunların hepsini bir araya gelip çözeceğiz. Ülkenin sorunların gayet iyi biliyoruz, kentlerin iyi yönetilmediğini de iyi biliyoruz. Bunların tamamını akılla, bilgiyle çözmek mümkün. Elin oğlu çözüyor biz niye çözemiyoruz."

Bahçeli'den DEM Parti'ye: Türk bayrağını kabullenemeyenler, vatandaşlıktan derhal çıkarılmalı Bahçeli'den DEM Parti'ye: Türk bayrağını kabullenemeyenler, vatandaşlıktan derhal çıkarılmalı

ADIYAMAN VE ŞANLIURFA'DA SEL FELAKETİ

Aşırı sağanak yağışın sele dönüştüğü Adıyaman ve Şanlıurfa illerimizde 14 kişinin hayatını kaybetiği, selde kaybolan 5 kişiyi de arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.