Kur'an kursunda çocuklara şiddet uygulayan imam görevden uzaklaştırıldı Kur'an kursunda çocuklara şiddet uygulayan imam görevden uzaklaştırıldı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e sunduğu ek bütçeyle kendi maaşına zam istediği  ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ek bütçe teklifiyle maaşına zam istemesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

"Erdoğan, ücretli rolü oynuyor"

Kılıçdaroğlu, CHP partisinin grup toplantısında "Maaşına yüzde 40,4 oranında zam istemiş. ‘O kadar çok zam geldi ki fiyatlara ben de etkilendim, asgari ücretliye vereceğiz ama bana da olması lazım’ demiş. Erdoğan, ücretli rolü oynuyor. Bu rolleri bıraksın. Senin çocuklarının ne yaptığını biz gayet iyi biliyoruz. Milyon dolarlarla nasıl oynadıklarını biliyoruz. Bu millete sözümdür, bu milletten çalınan her kuruşu alıp geri vereceğim!” açıklamasını yaparak Erdoğan için "Ücretli rolü oynuyor" dedi.

"Özgür medyanın olmadığı yerde demokrasi olmaz"

AKP ve MHP'nin sunduğu sansür yasasına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu “Özgür medyanın olmadığı yerde demokrasi olmaz, düşünce özgürlüğü olmaz. Bunlara yasak getirmeye çalışıyorlar, beyler rahatsız oluyor. İstediğiniz kadar rahatsız olun biz inandığımız yolda yürüyeceğiz ve devam edeceğiz. Herkesin bunu bilmesini isterim. Diyorlar ki, ‘Bu teklif yasalaştığında basın özgürlüğü daha da güçlenecek.’ Bunu söylüyorlarsa tam aksini yapıyorlar demektir. Malum, ‘Sistem değişiyor’ dediklerinde de ‘Parlamento daha güçlü olacak’ demişlerdi." Buyurun parlamentoya bakın, bakanlar bile gelmiyor.” ifadeleriyle sert çıktı.