Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel hem grup toplantısında hemde makam odasında KİT'lerde çalışan taşeron işçilere kadro mücadelesinde destek vereceğini açıkladı.

Özel Meclis'teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Aramızda Kamu İktisadi Teşekkülleri'nde bulundukları için kadro alamayan taşeron işçiler var. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır, yapılan iş ayrımcılıktır.

KİT'lerde çalışan ve belediye iştiraklerinde çalışan yasal düzenleme dışında bırakılıp kadro alamamış tüm emekçilerin bu haklı taleplerinin arkasındayız. Sonuna kadar destekliyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ise bu süreçte Kamu İktisadi Teşebbüslerinde kadro alamayan 90 bin işçinin haklı kadro taleplerini meclis kürsüsünden dile getireceklerini ve yasa teklifi ile gündemde tutacaklarını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 05 21 At 19.05.05 (1)

Whatsapp Image 2024 05 21 At 19.05.05

KİT-DER PARTİ LİDERLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan taşeron işçileri, KİT-DER çatısı altında örgütlenerek yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyor.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Alper Akdoğan ile görüşmelerinde İYİ Partiden destek alan taşeron işçiler, 'Kadro alabilmeniz için İyi Parti olarak elimizden gelen tüm desteği sağlayacaklarını bildirdiler.' ifadelerini kullandı.

Staj ve çıraklık mağdurlarının yeni rotası belli oldu Staj ve çıraklık mağdurlarının yeni rotası belli oldu

Whatsapp Image 2024 05 21 At 19.05.04

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüşmelerinde 'Partimiz 90 bin Kit taşeron işçisi ile tek yürektir. Kurmaylarımız ile kadronuzu alabilmeniz için haklı mücadelenize desteğimiz kesintisiz devam edecektir' dediğini belirtti.

Editör: Zeynep Peksoy