Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesinde çalışan taşeron işçiler, uzun yıllardır sürdürdükleri işlerde kadroya geçiş için yetkililerden adım bekliyor. Bu işçiler, daha fazla güvence ve hak sağlayacak kadroyu elde etmek istiyorlar.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Türkiye'nin birçok sektöründe hizmet veren, devlet destekli kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, temizlikten ulaşıma, enerjiden sağlığa kadar pek çok alanda faaliyet göstermektedirler. Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesinde çok sayıda taşeron işçi yer alıyor.

Taşeron işçileri, KİT'lerde uzun yıllardır mevcut olmalarına rağmen, kadro haklarından yoksun bir şekilde geçici işçi statüsünde yer alıyorlar. Bu durum, vatandaşların geleceklerini belirsiz ve güvencesiz hale getiriyor. Ayrıca emeklerinin karşılığını tam olarak alamamak ve sosyal haklardan yeterince yararlanamamak, taşeron işçilerin sorunları arasında yer allıyor.

KİT taşeron işçileri emeklerinin karşılığını daha adil bir şekilde alabilmeleri ve sosyal haklarından tam olarak faydalanabilmeleri amacıyla kadro taleplerinin dikkate alınmasını istiyorlar. İşçiler, kamuda kadroya geçmeleri durumunda daha iyi çalışma koşulları ve güvenceli bir gelecek elde edeceklerine inanıyorlar.