Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesinde çalışan taşeron işçilerin mağduriyeti her geçen gün artmaya devam ediyor. Yıllardır sürekli sözleşme yenilemek zorunda kalan KİT taşeron işçileri, güvencesiz ve belirsiz bir geleceğe bakıyor. Kadro hakkı, maaş iyileştirilmesi, sosyal haklar ve iş güvencesi gibi talepleri olan KİT taşeron işçileri yetkililere seslerini duyurmak için sosyal medya hesaplarından etkinlikler düzenliyor.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

KİT TAŞERON İŞÇİLERİYETKİLİLERE SESLENİYOR!

KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin kadro talebi yıllardır karşılık bulmuyor. Bu işçiler mevcut çalışma şartlarının adaletsiz ve yetersiz olduğunu, kadroya alınarak özlük haklarında iyileştirme istediklerini dile getiriyor. Sosyal medyada etkinlik düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışan KİT taşeron işçileri, yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama bekliyor.

KİT taşeron işçileri eşit işe eşit maaş ve eşit hak ilkesinin hayata geçirilmesini istiyor. Artan ekonomik krizle birlikte yaşam koşulları daha da zorlaşan bu işçiler, kadroya geçmeleri hakkında verilen sözlerin tutulmasını talep ediyor. Basın açıklamaları, ziyaretler ve eylemlerle mücadelelerini sürdüren KİT taşeron işçileri, sosyal medyayı da etkili bir şekilde kullanarak kadro taleplerini duyuruyor.

KİT TAŞERON İŞÇİLERİ MÜCADELEYE DEVAM EDECEK

KİT taşeron işçileri kazanılmış haklarına kavuşmak için kadroya alınmayı bekliyor. Bu işçiler, kadro verilmediği takdirde mücadelelerini daha da büyüteceklerini ve haklarını alana kadar susmayacaklarını belirtiyor. KİT taşeron işçileri, yetkililerin kendilerine kulak vermesini ve kadro sorununu çözmesini istiyor.