Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor? Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor?

KİT taşeron işçileri, yıllardır kendilerine verilen kadro sözünün yerine getirilmesi için mücadele ediyorlardı. Yetkililerden bir çözüm bekleyen taşeron işçileri, günümüz ekonomik koşulları nedeniyle eşit hak ve eşit maaş taleplerinin acilen karşılanmasını istiyorlardı.

Taşeron işçileri için önemli bir adım atıldı

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, taşeron işçilerin haklarını korumak için meclise bir kanun teklifi sundu. Kanun teklifine göre, kamuda ve belediyelerde taşeron olarak çalışan işçiler, kadrolu işçi veya memur statüsüne geçirilecek. Bu sayede, taşeron işçilerin çalışma koşulları, ücretleri ve sosyal güvenlikleri iyileştirilecek. Kanun teklifi, özellikle yüksek öğrenim mezunu olan ve memur işi yapan taşeron işçilerin mağduriyetini gidermeyi amaçlıyor.

KİT TAŞERON İŞÇİLERİ KADRO İSTİYOR!

KİT'lerde çalışan taşeron işçiler kadro sorunlarının çözülmesini bekliyor. Bu işçiler, belirli süreli sözleşmelerle istihdam edildikleri için güvencesiz ve belirsiz bir durumda bulunuyorlar. Kadro hakkı, mali haklar, sosyal güvence ve iş güvencesi gibi talepleri var. Bu taleplerini dile getirmek için mücadele ediyorlar.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesinde görev yapan taşeron işçiler, kadro taleplerini yetkililere duyurmak adına sosyal medya platformlarından etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

KİT, TAŞERON VE BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ 1 EKİMİ BEKLİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim 2023'te yeni konuları ele alacak. Meclis gündeminde taşeron işçilere kadro verilmesi, TYP kapsamında istihdam edilenlerin durumu, Belediye Şirket İşçileri'nin hakları ve KİT çalışanlarının sorunları gibi konular yer alacak.