KİT taşeron işçileri yıllardır kadroya alınmayı bekliyor. Yetkililerden kadro sözünü tutmasını bekleyen taşeron işçiler kamu çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeler yapılacağının açıklanmasının ardından konuya ilişkin umutlar yeniden canlandı.

Seslerini duyurmaya devam eden KİT taşeron işçileri sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak etkinlikler düzenliyorlar. Sosyal medyadan hükümete seslenen KİT taşeron işçileri kadro talepleri için bir an önce çözüm bekliyor.

Taşeron işçiler kesintili sözleşmelerle çalıştırılmasının güvencesizliğinden ötürü kadroya geçiş, mali haklar, sosyal güvence ve iş güvencesi gibi hakların sağlanmasının gerekliliğini dile getiriyorlar. Taşeronların haklarının korunması için mücadele edeceklerini vurgulayan KİT çalışanları, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Konuyla ilgilili düzenlemelerin yapılacağının açıklanmasına karşın henüz net bir çözüm ifade edilmiş değil. Ancak meclisin açılmasıyla heyecanlanan KİT taşeron işçileri uzun süre beklemelerinin ardından kadro sorununun tekrar gündeme getirileceğini düşünüyor.