Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında barınma sorunu ortaya çıkarken felaketin yaşandığı illerden çadır gönderilmesi için taleplerin arttığı bugünlerde Kızılay'ın, Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği'ne 46 milyon liraya çadır satması tepki konusu olmuştu.

Durumın ortaya çıkmasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü. Konu hakkında açıklama yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Ahbap Derneği'ne çadır satışı yapıldığını doğrulamış ve "Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" ifadelerini kullanmıştı.

Antalya'da orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi Antalya'da orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın canlı yayındaki konuşması:

"HABERİM YOKTU, ÖĞRENİNCE ELEŞTİRDİM"

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına canlı bağlantıyla katılan Kınık, tartışmalarla ilgili yeni bir açıklamada bulunarak "2050 çadırın AHBAP'a satıldığından haberim yoktu, öğrenince arkadaşları eleştirdim." şeklinde konuştu.

"AHBAP'IN PARASINI İADE EDİN O ZAMAN"

Depremzedelerin kullanımı için üretilen çadırların AHBAP'a satışının ortaya çıkmasının ardından eleştirilerin hedefi olan Kınık, Ahmet Hakan'a, çadırların AFAD'a verileceğini söyledi.

Çadırların AFAD'a ücretsiz verileceğini söyleyen Kınık'a Ahmet Hakan, "Diyorsunuz ki AFAD'a parayla vermeyecektik, AHBAP'a parayla verdiniz. O zaman AHBAP'ın parasını iade edin iş bitsin sorun çözülsün" dedi. Kınık yanıt olarak, "Bakarız, ona da bakarız" ifadesini kullandı.