Konya'da üç Zafer Partisine üye olan gen Suriyeli bir grubun saldırısına uğradı. Gençlerden birisi Suriyeliler tarafından 3 yerinden bıçaklanmıştır. Suriyeli bir saldırgan polis tarafından yakalanmıştır.

Konya Sahibata Mahallesinde 60 kişilik bir grup sığınmacı kaçağın, Konyalı gençlere saldırması büyük tepki çekti. 

Zafer Partisi Konya il başkanı Salih Ümütkesmez, Konya halkının geçmesinin ciddi can ve güvenlik sorunu oluşturduğunu belirterek konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“31 Temmuz 2022 tarihi Pazar günü, saat 18.00 sularında Konyalı 3 gencimiz (Y.S). (E A.) ve (A.A.)Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları bilinen Larende Yokuşu mevkiinden geçerlerken önce buradaki sığınmacı kaçakların sözlü tacizlerine maruz kalmışlar, devamında 60 kişilik bir gurubundöner bıçaklı, satırlı saldırısına uğramışlardır. Olay yerinden geçmekte olan yunus ekipleri olaya müdahale etmişler.

Bakan Yerlikaya’dan seçim güvenliği açıklaması: Çalışmalarımızı sürdürüyoruz Bakan Yerlikaya’dan seçim güvenliği açıklaması: Çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Gençlerden Y.S. Üç yerinden bıçaklanmış, diğer 2 gencimiz ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ters kelepçe takılarak ilgili polis merkezine götürülmüşlerdir. Ülkemizde sığınmacı pozisyonundaki bu kaçakların artık satır ve döner bıçakları ile sokaklarımızda gezmeleri, ülkemizin geldiği noktayı açıklaması bakımından çok önemlidir” dedi.
Neredeyse her gün Suriyelilerin karıştığı olaylarla ilgili Konya halkından şikayetler aldıklarını dile getiren Ümütkesmez, devletin ilgili kurum ve yetkililerini çözüm üretmeye davet ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sığınmacı aymazlığı ve saldırılarından adeta sinenve kendine en yakın siyasal oluşum olarak zafer partisini gören halkımızdan sürekli şikayetleralıyoruz. Yerel kamu görevlilerinin telkinleri ile bazı olayların kamuoyuna yansıtılmadığını da biliyoruz. Zafer Partisi olarak idarecileri bu sorunları çözmeye, bu tip gettolaşmış bölgelerde halkımızın can güvenliğini sağlama noktasında daha titiz davranıp önlemler almaya, ve sığınmacıları kollamayı bırakmaya çağırıyoruz.”