KPSS'deki soru hırsızlığı iddiaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi, ÖSYM Başkanı görevden alındı ve Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri ÖSYM'de incelemelere başladı. KPSS iptal olacak mı diye soranlar iptal ihtimalinin yüksek olduğu yorumlarıyla karşılaştı. Peki eleştirilerin odağındaki Yediiklim Yayınları'nın sahibi kim? ÖSYM ile nasıl bir ilşkisi var? İşte tüm ayrıntılar...

2022 KPSS sorularının deneme kitaplarında neredeyse birebir yer almasıyla gündeme gelen Yediiklim Yayıncılık, “Yediiklim size yeter” sloganıyla 2003'te eğitim faaliyetlerine başladı.

Web sitelerinde kendilerini “İnsan emeğine ve zamanına değer vererek ticari kaygılardan çok, başarılı olmayı ve öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı temel ilke edindik” ifadeleriyle tanımlayan yayınevi ile ilgili internette çok fazla bilgi bulunmuyor.

19 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR, 69 ŞUBESİ VAR

gazeteduvar'ın haberine göre KPSS, ALES, YDS, SPK, GYS, İş Güvenliği, Polis Akademisi ve JANA gibi alanlarda hem yayıncılık hem de kurs programları bulunan Yediiklim’in Türkiye genelinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 69 şehirde şubesi bulunuyor.

Yediiklim, aynı zamanda kurmuş olduğu dağıtım ağıyla da Türkiye’deki tüm sınavlara yönelik kitap dağıtımı ve internet ortamında yaygın satış yapıyor.

YEDİİKLİM ŞU ANA KADAR NELER YAYINLADI?

Yediiklim, şu ana kadar eğitim bilimleri üzerine yayınlar hazırlamış. Yıllar içindekiyayınları arasında ağırlıklı olarak KPSS, ALES, YDS, Açık Öğretim sınavlarına yönelik Tarih, Coğrafya, İngilizce, Matematik, Biyoloji gibi alanlarda konu anlatımlı kitaplar, yaprak testler, soru bankaları ve deneme testleri bulunuyor.

Ayrıca müdür ve müdür yardımcılığına ilişkin konu anlatımlı kitaplar hazırlayan Yediiklim, MEB’in uzman ve başöğretmen basamakları için açtığı eğitime karşı “MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Uzman Öğretmenlik Konu Anlatımı” başlıklı kitabının basımını da gerçekleştirmiş.

Hatay'da kuduz tespiti! 2 mahalle karantinaya alındı Hatay'da kuduz tespiti! 2 mahalle karantinaya alındı

‘DEVLETTEN 5 MİLYON TL BEDELLE İHALE ALMIŞ’

Yaklaşık 20 yıldır faaliyeti bulunan Yediiklim Yayınlarının kurucusu ve sahibi ise Münir Çelik. Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Çelik’in başında bulunduğu Yediiklim'in, bu yıl içerisinde devletten ’Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dil Sınavı’ soru kitapçığının basılması ve dağıtılmasına ilişkin ihale aldığı da son krizin ardından ortaya atıldı.

ÖSYM SINAVININ SORU KİTAPLARINI BASMIŞ

Halk TV’den Murat Ağırel’in paylaşımına göre maliyeti 16 milyon 737 bin TL olan bu ihaleye giden üç tekliften sadece Çelik’in başvurusu geçerli sayıldı. Buna göre Yediiklim bu ihaleyi 5 milyon 984 bin TL bedel ile almış. Yani KPPS sorularını sınava hazırlık kitaplarında basan bu yayınevi aynı zamanda yine ÖSYM tarafından düzenlenen başka bir sınavın soru kitaplarını da basmış. Yediiklim yayınlarının bugün iddialarla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.