Ukrayna ve Rusya arasında artan gerilim kripto paraların seyrini değiştirmeye devam ediyor. Reuters Ulusal haber sitesi tarafından yayımlanan habere göre,  Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiğini aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ayrılıkçı iki bölgeyi tanıyacağını duyurmasından sonra  Rusya-Ukrayna gerilim daha fazla arttı. Ukraynalı üst düzey güvenlik yetkili, ülkede Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerde OHAL ilan edileceğini açıkladı.

BİTCOİN TOPARLANMA SÜRECİNE GİRDİ

En çok yatırılım yapılan kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin, Ukrayna gerilimi sebebiyle dün 36.500 doların altını görmüştü. Ardından kripto para piyasasında toparlanma yaşandığı gözlemlendi.

Milli sporcunun Filistin desteğine soruşturma! Şampiyonluğunun geri alınmasıyla tehdit ediliyor Milli sporcunun Filistin desteğine soruşturma! Şampiyonluğunun geri alınmasıyla tehdit ediliyor

Bitcoin son 24 saatte yüzde 4.3 yükselerek 38.800 doları aştı. Ethereum da benzer şekilde yüzde 6.5 yükselerek yeniden 2.700 doların üzerine tırmandı.

Piyasa değeri bakımından ilk 10'da yer alan kripto paralar arasında Avalanche (AVAX) yüzde 13.5, Terra (LUNA) ise yüzde 15 yükselerek dikkat çekti.

İlk 100'de yer alan kripto paraların tamamı son 24 saatte yükselişe imza attı.

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Bitcoin fiyatlarıyla ilgili olarak, "Bitcoin 40 bin dolar bölgesine kısa mesafeli tepki vereceği benzerken, kurumsal yatırımcılar 5 haftadır fiyat düştükçe almaya devam etti" şeklinde değerlendirdi.

Bitcoin fiyatları üst üste dört işlem günü değer kaybetti

Bitcoin fiyatları üst üste dört işlem günü değer kaybederken; bugün yönünü yukarı çevirdi. En popüler kripto para birimi bugün içerisinde en yüksek 38 bin 989 doları görürken; en düşük ise 37 bin 527 dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin (BTC), saat 14:00 itibarıyla yüzde 2,27 oranında yükselişle 38 bin 835 dolar seviyesinde işlem görüyor.

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise, dün jeopolitik risklerin yükselmesiyle 2 bin 497 dolara kadar gerilerken; haftanın üçüncü işlem gününde toparlanma çabasında ilerliyor. Ethereum fiyatları, gün içerisinde en yüksek 2 bin 723 doları; en düşük ise 2 bin 590 doları görürken; şu dakikalarda yüzde 4,14 değer kazancıyla 2 bin 713 dolar seviyesinde hareket ediyor.