Geçmiş yıllarda öğretmen ve akademisyen alımlarında, bazı KPSS B grubu personel alımlarında yaş şartı kaldırılmıştı. Ancak KPSS A grubu alımları, kapsama alınmayan KPSS (B) Grubu ve banka çalışanlarının istihdam süreçlerinde 30-35 yaş sınırının devam etmesi milyonlarca vatandaşın kariyerlerinde engel teşgil ediyor.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Çeşitli nedenlerle sınavlara geç giren adayların çalışma hayatlarının başında mesleklerini kamuda icra etmelerine engel oluyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için yaş şartı olmaması ancak bu sınavların sonucuna göre alım yapacak kurumlarda yaş şartı olması, vatandaşların ücret ödeyerek emek sarfettikleri sınavın karşılığını alamamasına neden oluyor.

Uzun eğitimler ve öğrencilik hayatı sonrası ancak belirli bir yaşa geldikten sonra bazı imkanlara kavuşma fırsatı yakalayan vatandaşlar kariyerlerinin en verimli döneminde yaş şartına takılıyor. 

Uzun süredir yaşanan kamuda yaş şartı mağduriyetine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en son duyurduğu genel alım ilanı da eklendi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın memur alımında yaş sınırı şartı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu ilanında 35 yaş sınırı olması dikkat çekti. Genel alımlarda yaş sınırı koymayan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir ilke imza atmasının ardından tepkiler de gecikmedi. 

Paylaşılan bu ilanın ardından ilanda düzenleme yapılmasını talep eden binlerce arkeolog, sanat tarihçisi ve kütüphaneci 35 yaş sınırının yaşattığı mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için birçok mecrada yetkililere seslenen adaylar çalışma hayatlarında önlerinde bulunan yaş sınırı engeline tepki gösteriyor.