Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeli Ericek Mahallesi'nde meydana gelen çirkin olayda iddialara göre mahalle imamı olarak bilinen şahıs, kurstaki küçük çocuklara cinsel istismarda bulundu. 

Olay, yaşları 8 ile 12 arasında değişen 4'ü erkek olmak üzere 7 çocuğa cinsel tacizde bulunan imam, çocukların yaşadıkları olayı ailelerine anlatmasıyla ortaya çıktı. Tacizci imam hakkında 7 Temmuz'da Dursunbey Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlatıldı.

İmam Cezaevine Gönderildi

Çirkin olayın günyüzüne çıkmasıyla çocukların pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Alınan ifadelerin ardından imam, soruşturmadan bir gün sonra jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gerekli işlemlerinin yapılmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen imam, tutuklanarak Kepsut Cezaevi’ne gönderildi.

Balıkesir Sokak Çocukları Derneği Başkanı Muhammet Karakoyun ise olay hakkında konuştu. Karakoyun, "Olay, son derece vahim ve endişe verici " dedi. Karakoyun, “Bu imamın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, il ve ilçe müftülüğü bünyesindeki bu görevlilerin böyle eğilimlerinin olup olmadığı ne derece araştırılıp inceleniyor?Bu kişiliksizleri şiddetle kınıyoruz. Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri ve dini, ahlaki eğitim almaları için gönderildikleri camide böyle sapkınların cinsel tacizine, tecavüzüne uğrayan yavruların psikolojileri ne olacak? Bu olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.