Kredi faizlerinin silinip silinmediğini öğrenmek isteyenler, KYK öğrenim/katkı kredisi borç sorgulama yaptıklarında, “Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet geçici olarak sunulamamaktadır.” ve “Yapılan teknik bir çalışma nedeni ile hizmet sunulamamaktadır.” uyarıları ile karşılaştı.

YÖK'ten 2024 YKS'ye "ek başvuru" hakkı YÖK'ten 2024 YKS'ye "ek başvuru" hakkı

e-Devlet’te KYK borç faizlerinin silinmesi için çalışma başlatıldığı ya da KYK kredi faizleri sıfırlanmaya başlandığı şeklinde yorumladı.

Teknik çalışmanın sona ermesiyle gelecek hafta Pazartesi’den itibaren KYK borç faizlerinin silinmiş bir şekilde görüleceği düşünülüyor.

KYK KREDİ FAİZLERİNİN SİLİNİYOR

Resmi Gazete'de yayımlanan torba yasada KYK borç faizlerinin silinmesi ile ilgili şu madde yer aldı:

“GEÇİCİ MADDE 7- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla kredi almakta olan veya kredi borcunun ödeme zamanı henüz başlamamış kişilere öğrenim ve katkı kredisi olarak verilen tutarlara endeks hesaplanmaz, kredi geri ödemesi devam eden veya borçları vergi dairesine takip için bildirilmiş olan kişilere öğrenim ve katkı kredisi olarak verilen tutarlara ilave edilmiş endeks tutarları terkin edilir. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tahsil edilmiş olan tutarlar iade edilmez ve vergi dairesine takip için bildirildiği halde henüz tahsil edilmemiş olan kredi taksitleri içerisindeki endeks tutarları terkin edildikten sonra bakiye taksitler vadesinde ödenmediği takdirde takip edilmeye devam olunur.”