Genç Werther'in Acıları: 'Yakalandığı bu hastalık ruhunu günden güne kemirmekte' Genç Werther'in Acıları: 'Yakalandığı bu hastalık ruhunu günden güne kemirmekte'

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "La Bayadere" balesi sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 30. yılını kutlarken Cumhuriyet'in 100. yılının anlam ve önemine vurgu yaptı. 

İtalyan besteci Ludwig Minkus'un müziği, Marius Petipa'nın koreografisi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin kadrosuyla eser sahnelendi.

Şef Zdravko Lazarov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenen eserin dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Gülden Sayıl, ışık tasarımı da Önder Arık imzası taşıyor.

3 perdeden oluşan La Bayadere'in konusu Hindistan'da geçiyor. Romantik ve klasik dönem bale eserleri arasında köprü niteliğinde kabul edilen eseri Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koyuyor.

Festival, 21 Eylül Perşembe akşamı orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde gala konseriyle sona erecek.

Kaynak: