Meclis'in açılması beklenirken bir yandan da taşerona kadro düzenlemesiyle ilgili son durum merak ediliyor. Bilindiği üzere geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifinin Resmi Gazete'de yayımlandı. Meclis'in açılmasının ardından taşeron işçileri içeren kadro düzenlemesi de Meclis'in gündeminde olacak.

100 BİN TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

100 bin taşeron işçi kadroya geçmeyi beklerken düzenlemenin 2. yeni torba yasa maddeleri arasında yer alması bekleniyor. Ancak şuan için resmi bir açıklama bulunmuyor.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2. torba yasada taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yer alacağını söyledi.

Erdem açıklamasında, "Memurların 3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşeron kadrosuna kadar birçok konunun bu ikinci torba yasada yer almasını bekliyoruz" dedi.

MHP'den Belediye Şirket İşçilerine destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski MYK üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili olan Prof. Dr. Sefer Aycan, sosyal medya platformları üzerinden Belediye Şirket İşçilerine destek mesajı verdi.

Aycan, paylaşımında 600 bin Belediye Şirket İşçisinin zor durumda olduklarına dikkat çekti. Bu işçilerin birçok açıdan mağdur olduğunu vurguladı. Güvencesiz çalışma şartları, belirsiz çalışma koşulları, düşük ücretler ve eksik özlük hakları gibi sorunların işçilerin yaşadığı zorluklardan sadece birkaçı olduğuna işaret etti.

Aycan'ın mesajında işçilerin belirsizliklerden kurtulmak istediğine dikkat çekildi ve onların sorunlarının ne zaman çözüleceği sorusuna dikkat çekildi.

TYP işçilerinin beklediği haber geldi

Ankara'dan alınan kulis bilgilerine göre, hükümetin Toplum Yararına Çalışan İŞKUR işçilerini kadroya almak için adım atabileceği konuşuluyor. Bu çalışanların uzun süredir beklediği ve tartışılan bir konu olan kadroya alınma talebi, yakın bir zamanda gerçekleşebilir.

TBMM'ye taşerona kadro verilmesi yönünde yeni bir düzenleme geliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." diyerek mağduriyetin çözüleceği yönünde yeşil ışık yakmıştı.

Ankara kulislerinden alınan bilgiye göre, düzenleme üzerinde çalışmaların son aşamaya geldiği söylendi. Meclis'in açılmasıyla beraber düzenleme yasalaşarak yürürlüğe gireceği ve kısa sürede taşerona kadro gibi sorunların çözüleceğini bildirdi. 

Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor

Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen TYP işçileri seslerini duyurduğu takdirde TYP konusunda yeni bir çalışma yapılabilir.