Memur ve memur emeklisinin maaşlarına yapılan refah payı düzenlemesinin ardından, kamuda çalışan işçiler de refah payından yararlanmak için büyük çaba harcıyorlardı.

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

Bu duruma sessiz kalmayan Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy İşçi Haber'e özel açıklamada bulundu.

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, kamu işçilerinin sorunlarını bildiğini ve bu konuda seslerinin daha gür çıkması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 

"REFAH PAYI KAMU İŞÇİLERİNE DE VERİLMELİDİR"

Altunsoy, ''Enflasyon başta emekçiler olmak üzere tüm çalışanların yaşam şartlarını ağırlaştırmıştır. Cumhurbaşkanımızın memur ve memur emeklilerine verdiği %13.52'lik refah payı enflasyon yükünü bir nebze olsun hafifletmiştir. Kamu işçileri bu refah payına dahil edilmemiştir. Bizler Enerji İş Sendikası olarak kamu işçilerinin sorunlarının farkındayız. Kamu çalışanları arasında eşitsizlik yaratacak ücret politikalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Verilen ek refah payı, işçi-memur ayrımı yapılmadan tüm kamu çalışanlarına uygulanmalıdır.'' açıklamasında bulundu.