Geçtiğimiz aylarda Ankara’da belediyelerde işçiler eylemler düzenleyerek ek zam talebinde bulunmuştu. Bu eylemlere Mamak Belediyesi yönetimi işten atma ile yanıt vererek iki işçiyi işten çıkardı.

Mamak Belediyesi'nden haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan Murat Kaplan Belediye önünde direnişe başladı. İşine geri dönmek isteyen Kaplan, "Hakkım olan işimi istiyorum!" açıklamasında bulunuyor. 

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Bu olayın ardından Mamak Belediyesi işçisi Murat Kaplan direnme ve hakkını arama yolunu tuttu. Mamak Belediyesi önünde direnişe başlayan Kaplan, işine geri dönene kadar mücadele edeceğini ifade ediyor. 

Kaplan, belediye önünde yaptığı açıklamayla “Hukuksuzca işten atmalara son verilsin. İşimi geri istiyorum” ozaliti açarak emekçilere seslendi. Kaplan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben hakkımı istiyorum. Arkadaşlarımın da hakkını aradığım için işten atıldım. Hukuksuz yere işten atıldım. 5-6 kişinin de işten atılacağını biliyorum. Onlar için de buradayım. 13 sene gece gündüz çalıştım. Asgari ücret yeterli değil. Bu ücret ile ev geçindirilmiyor. Ve işsiz kaldım. Hakkım olan işimi istiyorum.”