İstanbul Tuzla’da Deri ve Endüstri Serbest Bölgesi’nde yüzde 25 ek zam taleplerinin ardından tazminatsiz bir şekilde işten atılan 620 MATA Otomotiv işçisinin hak direnişi 23. gününde devam ediyor. 

Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu Mata Otomotiv'de işçilerin çağrılarına yanıt vermeyen yönetim işten çıkarmaya devam ediyor.

Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor

İşten çıkarılan işçilerin sayısı 620'yi bulmuşken işçiler yaşadıkları bu haksızlığın karşısında daha da kenetlenerek direniş göstermeye devam ediyor.

Dün direnişin 22.gününde fabrika önünde eylemlerine devam eden işçiler hak arayışlarını sürdürüyor.

“PATRON TALEPLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

Kendilerine 600’ün üzerinde işçinin işten atıldığı bilgisinin verildiğini söyleyen Birleşik Metal-İş 1 nolu şube sekreteri Can Emrah Ülgü, “Bizler insani çalışma koşulları ve insanca yaşayabileceğimiz bir ücret alabilmek için iş bırakmıştık. Bu süreç içerisinde konfederasyonumuz ve genel merkez yönetimimiz işverene çeşitli çağrılarda bulundu. Bu sorunları bir masa etrafında tartışarak çözmek mümkün dedik. Fakat sürecin en başından bu yana patron bize tek taraflı bir iletişim dayatıyor ve taleplerimizi görmezden geliyor. Geldiğimiz noktada bu döngüyü kırabilmiş değiliz. Gönderdiğimiz mesajlar, sosyal medya paylaşımları bir şekilde havada kalıyor. Mata Otomotiv 3.dönem toplu iş sözleşmesini imzalamış bir fabrika. İmzalanan sözleşmede iş sağlığı ve güvenliği koşullarının taahhüdü verilmiş durumda. Yani patron yasalara ve imzaladığı sözleşmeye uymak zorunda. Ancak hiç bir sözleşme ve iş kanunu tanımayan bir tutumla karşı karşıyayız. Bugün başkanlar kurulu toplantımız var. Oradan çıkacak kararlar etrafında mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.