Geldiği sezondan buyana sergilediği performansla taraflı tarafsız spor yazarları ve taraftarların büyük ilgisini toplayan Mauro Icardi rekor kırmaya devam ediyor. İlk geldiği zamanlarda olaylı aşk hayatı, Messi ile milli takım tartışması, ve daha önce oynadığı kulüplerde ki performansıyla manşetlerden düşmeyen Arjantin'li süper yıldız iki senedir Süper Lig'i domine ediyor.

Süper Lig'de son düzlük! İşte şampiyonluk ve kümede kalma hesapları Süper Lig'de son düzlük! İşte şampiyonluk ve kümede kalma hesapları

İki senedir hem Avrupa kupalarında hem de Süper Lig'de gösterdiği performansla taraftarların adeta sevgilisi haline gelen Mauro İcardi kariyerinin en iyi zamanlarını Galatasaray'da yaşıyor. Sarı kırmızılı kukübün yıldız futbolcusu Mauro Icardi, performansının yanı sıra fedakarlığı, aidiyet duygusu, renkli kişiliği, imajı ve gol sevinciyle kısa sürede sarı-kırmızılıların efsane futbolcuları arasında yerini aldı.

İTALYA KARİYERİYLE GÖZ DOLDURMUŞTU

Uzun yıllar formasını giydiği İtalya'nın Inter ekibinde sergilediği başarılı performansla tüm dünyada tanınan yıldız futbolcu, son dönemi istediği gibi geçmeyen 3 yıllık Paris Saint-Germain macerasının ardından geçen sezon kiralık olarak geldiği Galatasaray'da tekrar kariyerinin zirvesine çıktı.

Geçen sezon forma giydiği 24 lig maçında 22 kez ağları havalandırarak kazanılan şampiyonluğun mimarı olan 30 yaşındaki futbolcu, özellikle Suudi Arabistan ekiplerinden gelen astronomik tekliflere rağmen iyi bir uyum yakaladığı ve taraftarının sevgilisi haline geldiği sarı-kırmızılı takıma 10 milyon avro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Galatasaray'daki etkili mücadelesini bu sezona da yansıtan Mauro Icardi, sarı-kırmızılı forma altında şu ana kadar çıktığı 40 resmi maçta 35 gol ve 10 asistlik bir performans ortaya koydu.

Arjantinli futbolcu, yeşil sahalardaki üstün performansının yanı sıra kısa sürede damga vurduğu Türk futbolunda rol model olmaya doğru hızla ilerliyor.

EN İYİLERİN ARASINDA ÇOKTAN YERİNİ ALDI

Arjantin'li süper yıldız, kısa süreli kariyerine rağmen Galatasaray'da en iyilerin arasına adını yazdırma başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı takımın son yıllardaki en skorer ismi olan ve Süper Lig'de attığı gollerle son dönemdeki birkaç rekoru eline geçiren Icardi, camia ve taraftarda büyük etki ve heyecan oluşturdu.

Mauro Icardi, başarılı performansı, azmi, özverisi ve aidiyet duygusuyla şimdiden adını Galatasaray'ın efsane yabancı oyuncuları Georghe Hagi, Cevad Prekazi ve Claudio Taffarel'in yanına yazdırdı.