Yetkililer, kurtarma ekiplerinin gece boyunca mahsur kaldığına inanılan diğer 30 kişiyi çaresizce aramaya devam ederken, Meksika'nın kuzeyindeki bir şehirde Pazar Ayini sırasında kilisenin çatısının çökerek en az dokuz kişinin öldüğünü ve 40 kişinin yaralandığını söyledi. molozun altında.

Projektör ışıkları altında çalışan askeri personel, Körfez kıyısında Tampico limanı yakınında bir şehir olan Ciudad Madero'daki kilise kalıntılarından hayatta kalanları tespit etmek ve kazıp çıkarmak için kurtarma köpekleri ve hafriyat ekipmanı kullanarak acil servislere destek verdi.

Sosyal medyadaki görüntülerde kilisenin çatısının çöktüğü, gri duman bulutlarının havaya yükseldiği ve ardından sarı tuğlalı dış duvarların yıkıldığı an görülüyor.

Ciudad Madero'da kilisenin çatısı çöktü

Teksas sınırındaki Tamaulipas eyaletinin Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Jorge Cuellar, dokuz kişinin öldüğünü ve 40 kişinin yakındaki hastanelere kaldırıldığını, ibadet eden diğer 30 kişinin ise kayıp olduğunu söyledi.

Almanya’da 37 dernekten hükümete çağrı: İsrail’e silah ihracatını durdurun Almanya’da 37 dernekten hükümete çağrı: İsrail’e silah ihracatını durdurun

Foro TV haber kanalında konuşan Cuéllar, enkaz kaldırmaya ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olacak ekipmanı getirdikleri için yerel iş adamlarına teşekkür etti.

Tampico Roma Katolik Piskoposluğu'ndan Piskopos Jose Armando Alvarez, ibadet edenlerin cemaat alması sırasında kilisenin çatısının çöktüğünü söyledi ve diğerlerinden hayatta kalanlar için dua etmelerini istedi.

Piskopos Armando, sosyal medyada paylaşılan kayıtlı bir mesajda, "Şu anda hala gürültü altında olan insanları kurtarmak için gerekli çalışmalar yürütülüyor." dedi.

Kaynak: Reuters