Eyalet Başsavcılığı (FGE) yaptığı açıklamada, Pazar günü Meksika'da on dokuz kişinin vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Yetkililer, Michoacan eyaletine bağlı Las Tinajas kasabasında horoz dövüşlerinde genellikle yasa dışı bahislere ev sahipliği yapmak için kullanılan bir mekana yönelik saldırı raporlarının ardından 22:30 civarında (Pazartesi 0430 GMT) olay yerine çağrıldı .

Hamas yetkilisinden uyarı: Refah'a saldırılırsa müzakereler biter Hamas yetkilisinden uyarı: Refah'a saldırılırsa müzakereler biter

FGE, "Silahla yaralanmış 19 cansız ceset (16 erkek ve üç kadın) bulundu" dedi.

Birkaç kişinin de yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Michoacan'ın kamu güvenliği sekreteri ofisi, federal yetkililerin "şiddet eylemlerinden sorumlu olanları yakalamak amacıyla" çalıştığını söyledi.

Michoacan ve komşu Guanajuato , uyuşturucu kaçakçılığı ve çalıntı yakıt ticareti de dahil olmak üzere diğer yasadışı faaliyetlere karışan rakip çeteler arasındaki bölge savaşları nedeniyle Meksika'nın en şiddetli eyaletlerinden ikisi olarak biliniyor.

Michoacan aynı zamanda dünyanın en büyük avokado üreten bölgesi ve geçen ay orada çalışan bir ABD müfettişine yönelik tehditler ABD'nin Meksika'nın meyve ihracatını bir haftadan fazla askıya almasına neden oldu.

Geçen ay, eyalette bir çete anlaşmazlığının sonucu olduğuna inanılan silahlı saldırının ardından 17 kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.

Güvenlik bakan yardımcısı Ricardo Mejia, saldırının Jalisco Yeni Nesil Kartelinin bir hücresinin diğerine karşı "intikam" almakla motive edildiğine inanıldığını söyledi.

Hükümet, olay yerinde 11 olası kurbanın DNA örneklerinin toplanmasına rağmen ceset bulunmadığı için ölü sayısını doğrulayamadığını söyledi.

Meksika, hükümetin federal birliklerle tartışmalı bir uyuşturucuyla mücadele operasyonu başlattığı 2006'dan bu yana kartel bağlantılı şiddet sarmalının içinde sıkışıp kaldı.

Resmi rakamlara göre, o zamandan bu yana 340.000'den fazla cinayet işlendi ve bunların çoğu suçlular arasındaki çatışmalardan sorumlu tutuldu.

Bu ayın başlarında, silahlı kişiler Meksika'nın merkezindeki bir eve, genellikle barışçıl olan Atlixco kasabasının orta sınıf bir bölgesini sarsan, altı erkek ve üç kadının "infazı" sırasında dokuz kişiyi öldürdü.

Puebla eyaleti valisi Miguel Barbosa, saldırının uyuşturucu satış ve dağıtım yerine yapıldığını ve kurbanların kimliklerinin bilinmediğini söyledi.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.