Emekli ve memura müjdeli haber! Emekli aylıkları ve memur maaşlarına yüzde 50'lik zam yapılacak. Yeni emekli ve memur maaşları belli oldu. Yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 65'e çıkmasıyla memur ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarındaki artış da yüzde 50'yi bulacak. Orta Vadeli Program'da belirlenen enflasyon hedefine göre emekliler yüzde 37.76'lık zammı kesinleştirirken, refah payıyla birlikte zam oranının yüzde 50'ye yakın olması öngörülüyor. Emekli zammında, prim-aylık dengesizliği ortadan kaldırılacak, refah payı veya seyyanen zam verilecek. En düşük emekli aylığı da 10 bin lirayı aşacak.

MEMUR, SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE NE KADAR ZAM OLACAK?

Memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklileri arasında farklı bir değerlendirme yapıylıyor. Memur emeklileri toplu sözleşme görüşmelerine dahil olup, Memur-Sen tarafından temsil edilmektedir. Bu nedenle toplu sözleşme zammından memur emeklileri de yararlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın son açıklamalarına göre, memur emeklilerine yüzde 50 civarında bir artış yapılması planlanmaktadır. SSK ve Bağkur emeklilerine ise daha az bir artış yapılması gerektiği halde, refah payı da eklenerek yüzde 50 oranında bir artış öngörülmektedir.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaşlarına ocak ayında yüzde 46.73 zam yapılması planlanıyor. Bu zam, yılsonu enflasyonunun yüzde 62 olacağı tahminine dayanıyor. Bu zamla birlikte, aile yardımı alan en düşük memur maaşı 22.017 liradan 32.306 liraya, bekâr en düşük memur maaşı ise 20.377 liradan 29.899 liraya yükselecek.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

  Birim: TL                                                   2023 Temmuz maaşı      Ocak ayı maaşı (Yüzde 62 enflasyon varsayımına göre)