Enflasyonda artış ve gelen zamların ardından memur maaşlarının erimesinin ardından bir çok sosyal medya platformundan tepkilerini gösteren memur ve memur emeklileri, yapılan görüşmelerde mecliste açıklanan zam oranlarını kabul etmeyrek her defasında döviz kurunun yükselişi enflasyonu da etkilemesinin ardından bu duruma yetkililer tarafından acil bir çözüm getirilmesi isteniyordu.

TOPLU SÖZLEŞMELERDE GELEN ZAM TEKLİFLERİ GERİ ÇEVRİLMİŞTİ

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren  toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreçte büyük aşama kaydedilmesine rağmen, gelen zammın yetersiz olduğunu düşüne yetkililer tarafından reddedilmişti.

Görüşmelerde hükümeti temsil eden Kamu İşveren Heyetinin 14 ve 17 Ağustos'ta zam tekliflerini reddedilmesinden sonra görüşmeler son bulmuştu.

SON TEKLİF YÜZDE 15+10

Deprem bölgesinde mücbir sebep hali ‘son kez’ uzatıldı Deprem bölgesinde mücbir sebep hali ‘son kez’ uzatıldı

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.
Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.
Buna karşın Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5 şeklinde revize etmişti.

MEMURA DEV ZAM GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklisine 2024’te yapılacak zamın yüzde 50’ye yaklaşacağını açıkladı. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 TL’den yaklaşık olarak 33 bin TL seviyelerine çıkacağını belirten Işıkhan emekli maaşlarına yönelik çalışmaların da devam ettiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’da gazetecilere yaptığı açıklamada memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamlara yönelik çalışmaları değerlendirdi.

Enflasyon hedeflemelerine göre memur ve memur emeklilerine Ocak 2024’te yapılacak artışın yüzde 50’ye yaklaşacağını dile getiren Bakan Işıkhan, en düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacağını belirtti.