Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni Kabine üyelerini kamuoyuyla paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek getirilirken, tecrübeli isim görevi dün bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreniyle Nurettin Nebati'den devraldı.

ŞİMŞEK KENDİ KADROSUNU KURMAK İSTİYOR

Mehmet Şimşek'in törende sırasında yaptığı konuşmadaki ifadeleri "Bağımsız kararlar alabilir" yorumlarına neden olurken, Şimşek'in ekonomi yönetimini de baştan başa değiştirmeye karar verdiği ifade edildi.

AK Partili başkan 'borçsuz bırakıyorum' demişti: Tartışmalar sürüyor AK Partili başkan 'borçsuz bırakıyorum' demişti: Tartışmalar sürüyor

HAFİZE GAYE ERKAN İLE ANKARA'DA GÖRÜŞTÜ

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yola devam etmek istemeyen Şimşek'in kafasındaki isminse yurt dışında önemli bir finans kariyerine sahip olan Hafize Gaye Erkan olduğu ve Şimşek'in bugün genç ekonomistle bugün Ankara'da bir araya geldiği öğrenildi. Erkan'ın kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edileceği ve atanması halinde Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak.