Kaza, Tarsus-Pozantı Otoyolu Damlama bölgesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, askeri personel ve mülteci taşıyan Uğur Kaplan idaresindeki 21 BA 884 plakalı otobüs, aynı yönde seyreden Ramazan Sayıl yönetimindeki 31 AEK 926 çekici plakalı tıra arkadan çarptı. Kazada 2 askeri personel şehit oldu, bir mültecide hayatını kaybetti. Kazada 33 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Otobüsün yanarak kül olduğu kaza ile ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Kazadan yara almadan kurtulan iki araç sürücüsünün ise gözaltına alındığı bildirildi.

Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerince yapılan olay yeri incelemesi neticesi kazada otobüste meydana gelen yangında yanarak 3 kişinin hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.Olay yerinde yürütülen çalışmaların tamamlanmasına müteakiben , vefat edenlerin ölü muayenesi yapılarak kimlik tespitleri için klasik otopsi için Adana Adli Tıp kurumuna sevkleri sağlanmıştır. Kazaya karışan tır ve otobüs şoförü gözaltına alınmışlardır. Kusur durumunun tespiti üzerine mahkemeye sevk işlemi tamamlanacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" denildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yaz döneminde enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yaz döneminde enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz

Mersinde otobüs, demir profil yüklü TIRa çarptı: 3 ölü, 20 yaralı

Kaynak:İHA