Belirlenen ceza ehliyetini dolduran vatandaşların ehliyetlerine el konulurken, ehliyetin alınmasının bir çok sebebi bulunuyor.

Hız yapanlar, alkol kullananlar,drift,makas,hatalı sollama vs. 2024 belediye seçimleri yaklaşırken ehliyetten mağdur olanlar  belediyeleri hangi parti kazanacaksa meclise sunulup söz konusu durumun ilgili kişiler tarafından çözülmesini istiyor.

Milyonlarca araç sahibini gelecek haberlere dikkat kesildi. Ehliyetine el konan vatandaşlar İlgili kişilerden gelecek açıklamayı bekliyor. Peki ehliyet affı gelecek mi ?

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN' EHLİYET AFFI İÇİN ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Cumhıurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Ölümlü trafik kazalarında son 5 yılda azalma sağladık. Salgın döneminde artan ihracatımız nedeniyle kara yollarındaki ticari seferlerde artış yaşandı. Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.

Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak."demişti.

EHLİYET AFFINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Borç yapılandırma paketi kapsamında; sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük durumu dışındaki hataların kaynaklanan ceza puanları silinecek. Bu düzenlemeyle 2,5 milyon vatandaşın ceza puanları silinecek ve 10 bine yakın ehliyet iade edilecek.

EHLİYET AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Sürücü belgelerinin ilgili kişilere iadesi için  ehliyet ceza puanı affı düzenlemesi TBMM Genel Kurul'nda onaylandı. Ehliyet affı detaylarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Vergi dairesindeki tüm borçların yapılandırılması, 2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, Ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren teklif yasalaştı" ifadelerini kullandı.