Bakan Şimşek'ten kritik toplantı: Paris'e gitti Bakan Şimşek'ten kritik toplantı: Paris'e gitti

Çeşitli sebeplerden ehliyetlerine el konulan milyonlarca vatandaş, af taleplerini dile getiriyor. Sosyal medyada etkinlikler düzenleyen mağdurlar, devlet yetkililerinin kendilerini duymasını istiyor. Ülkede daha önce birçok konuda af çıktığını hatırlatan vatandaşlar, ölümlü kazaya karışmadıklarını ve pişman olduklarını ifade ediyor. Ehliyet affı için imza toplayan şoförler, trafikte yeniden yer alabilmek için yetkililerden somut bir adım bekliyor.

Ehliyet affı bekleyen mağdurlar yetkililere sesleniyor

Milyonlarca vatandaşın ehliyetlerinin ellerinden alınmasının ardından ailesinin ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşayan vatandaşlar, meclisin açılmasıyla beraber umutlandı. Ehliyetlerine el konulup trafikten men edilen vatandaşlar, yetkililerden ehliyet affı talep ediyor. Sosyal medya platformlarından başlattıkları çalışmayla mağduriyetlerini paylaşan vatandaşlar bu durumun artık katlanılamaz hale geldiğini ve pişman olduklarını beliten yazıları her gün paylaşarak yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

1 milyondan fazla şoför ehliyet affı bekliyor

Birçok konuya af getirilmesinin ardından sıra kendilerine geldiğini düşünen mağdurlar kimseye zarar vermediklerini,  ülkede birçok konuya af çıkmasının ardından seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirtiyorlar. mağdur olan şoförler ölümlü kazaya karışmadıklarının altını çizerek 1 milyondan fazla şoföre ehliyet affı getirilmesini yetkililerden talep ediyorlar.

Bu durumun hem kendilerine hem de ailelerine büyük sıkıntılar yaşattığını, iş bulmakta ve geçimlerini sağlamakta zorlandıklarını dile getiriyorlar. Bu nedenle, devletin kendilerine bir şans daha vermesini ve ehliyet affı çıkarmasını istiyorlar.