Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın daha önce yaptığı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 2.5 milyon sürücünün trafik ceza puanının silindiğini ve yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyetinin geri iade edileceğini ifade etmişti.

2023 yılına geçişle birlikte trafik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ehliyetleri elinden alınan vatandaşlar ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarının silineceğini, bu kapsamda Karayolları Trafik Kanunu’na göre de, ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edileceği bilgisi verildi. Işık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri geri iade edilecek.

Ehliyet Affı Çıktı mı?

Ehliyet affı mağdurları, ölümlü kaza geçirmemiş tüm sürücüler için bir defaya mahsus ehliyet affının çıkarılmasını talep ediyorlar. Geçmişte yaptıkları hatalar nedeniyle ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar, tekrar araç kullanma hakkı elde etmek için yetkililere sesleniyor. Ancak, henüz bu talep doğrultusunda resmi bir adım atılmış değil.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Mağdurlar Yaşadıkları Zorlukları Aktardı

Mağdurlar, yaşadıkları pişmanlıkları ve zorlukları dile getirerek, ölümlü kaza geçirmemiş tüm sürücüler için bir defaya mahsus bir ehliyet affının çıkmasını talep ediyorlar. Geçmişte yaşanan hatalardan dolayı ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar, tekrar araç kullanma hakkına kavuşarak hayatlarını daha iyi bir şekilde idame ettirebileceklerine inanıyorlar.