Yapı kayıt mağdurları kara kışta evsiz kalabilir!

MİLAS GÖKBEL'DE KAÇAK TAŞ VİLLA YIKILDI - Günaydın Milas - Son Dakika Milas  ve Muğla Haberleri

Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların evi yıkılmaya devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ve İçişleri Bakanlığı'nın Muğla Belediyesine verdiği yetkiler doğrultusunda, kanuna aykırı inşa edilen yapılar ve binalara ilişkin yıkımlar devam ederken, vatandaşlar kara kışta evsiz kalma sorunu ile karşılaştı.

Muğla'da imara aykırı 300 yapının yıkımına başlandı - Son Dakika Haberleri

Menteş ilçesinde özellikle Kıran, Sarnıç, Kuyucak, Akbük mevkii gibi bölgelerde yoğunlaşan imara aykırı binaların yıkımı ilk olarak Kıran köyünde başladı. Menteşe belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının müfettişlerince tespiti yapılan yapı yasağı bulunan sit alanlardaki yapılan ve aynı bakanlıklar müfettişlerince imar barışı süresince usulüne uygun olmayan yapı kayıt belgesi almış olan yapıların yine bakanlık kontrolünde yıkımları yapılmaktadır.

Özdil'in villasındaki yıkım işlemi tamamlandı - Bursa Hakimiyet

Yıkımı yapılacak olan yapılar idari ve hukuki yargı süreçleri tamamlanarak yıkım kararı kesinleşen yapılardır. Yasada yıkım işlemleri ilçe belediyeleri tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetiminde yapılması esas olduğu için yıkımda kullanılan araç, gereç ve iş gücü ilçe belediyelerince karşılanmaktadır,'' şeklinde açıklama yapıldı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Olayın ardından vatandaşlardan tepki gecikmezken çevrede bulunan insanlar yıkımın durdurulması gerektiğinin altını çizdi. Menteşe Belediyesi ise yıkımın kanunlar doğrultusunda hukuki sorun teşkil göstermediğini açıkladı.

Evlerin yıkılmasına tepki gösteren vatandaşlar Muğla'ya bağlı Menteşe Belediyesi Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundu. 

CHPLİ MİLLETVEKİLDEN YAPI KAYIT MAĞDURLARINA DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yapı kayıt mağdurlarına desyek verdi. Mağdurların sesi olduğuna vurgu yapan Akbulut, ''Büyükşehir'de yaşayan köylü yurttaşlarımıza söz vermiştik. Yapı Kayıt mağdurlarının sesi olduk. Bu mağduriyet sonlandırılmalıdır,'' şeklinde açıklama yaptı.