Ülkemizin gelişmesinde büyük rol oynayan eserlerin yapımı, kamu mühendislerinin öncülüğünde gerçekleştirilmektedir. Yapılan ve yapımı devam eden yüzlerce proje olmakla birlikte milyarlarca liralık eserlerin Ar-Ge süreçlerinde, projelendirme aşamasında, ihale ve yapım süreçlerinde, bakım ve işletme süreçlerinde kamu mühendisleri yer almaktadır. Ekonomik gelişmişliğin seviyesinde mühendislerin üstlendiği fonksiyon göz ardı edilmemelidir. 

Sözleşmeli er ve erbaşlar atama talep ediyor! Sözleşmeli er ve erbaşlar atama talep ediyor!

Talep Mühendislik Meslek Kanunu: Kamu mühendisleri özlük haklarında  iyileştirme istedi

Ekonomik gelişmişliğin seviyesinde birçok fonksiyon üstlenen kamu mühendisleri, Mühendislik Meslek Kanunu çıkartılarak, mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor. Gelirlerinin diğer kariyer meslek gruplarıyla eşitlenmesini, emeklilik haklarının iyileştirilmesini ve mesleki itibarlarının artırılmasını talep ediyor. 

Ayrıca kamuda çalışan mühendisler göreve yeni başlayan mühendis ile tecrübeli mühendis arasında derece kıdem hariç herhangi bir gelir farkı bulunmamasını eleştiriyorlar. 

genc_muhendis (@genc_muhendis_) / X

Konuyla ilgili herhangi bir gelişme henüz yaşanmasa da uzun zamandır bu konuda çözüm bekleyen mühendisler, özellikle Mühendislik Meslek Kanunu'nun bir an önce çıkarılmasını beklemeye devam ediyorlar.

Editör: Zeynep Peksoy