İçişleri Bakanlığı tarafından yurt dışına gönderilecek müşavirler için yabancı dil şartı yönetmeliği değiştirildi. Buna göre, müşavirlerde gönderilecekleri ülkenin dilini ya da Almanca-Fransızca ve İngilizce dillerinden birini konuşmak ve YDS'den de en az 70 puan alma şartı artık aranmayacak.

5-7 BİN DOLAR MAAŞ

Sözcü'nün haberine göre, Cibuti'den Singapur'a, Zambia'dan Uganda'ya kadar 71 ülkeye gidecek müşavirlere ayda 5-7 bin dolar maaş ödeniyor.  
İtalya ve Rusya'ya 3'er, ABD'ye ise 6 müşavir birden atanacak. Bu müşavirler, bakanlık mensupları, 1. sınıf emniyet müdürü ya da binbaşı-tümgeneral rütbesi arasında olan jandarma ve sahil güvenlik personeli arasından seçilecek.

HAK-İŞ ve Memur-Sen 'Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Paneli ve Çalıştayı' düzenledi HAK-İŞ ve Memur-Sen 'Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Paneli ve Çalıştayı' düzenledi

3 BİN PERSONEL

Yurt dışında görevli Aile Müşaviri'nden Din Hizmetleri Müşaviri'ne, Adalet Müşaviri'nden Tarım Müşaviri'ne kadar 3 bine yakın personel yer alıyor. TBMM'de geçmişte Türkiye'nin yurt dışı teşkilatı konusunda meclis araştırması yapılmış ve hazırlanan raporda, “Türkiye, yurt dışında müşavirler ordusuna sahiptir. Büyük bölümü ihtiyaç dışıdır ve yabancı dil bilmemektedir” denilmişti.

Editör: TE Bilişim