2 Şubat’ta greve başlayan Çaybaşı Belediyesi işçileri üç aylık grev sonrası toplu sözleşmenin imzalanmasını sağladı.

Belediye İş Sendikası Ordu Şubesi’ne üye olan Çaybaşı Belediyesi’nde çalışan işçilerin toplu sözleşme sürecinde ilerleme sağlanamayınca grev kararı alınmıştı. 

Evrensel'in haberine göre Belediye İş Sendikası’nın 1 Mayıs’ı grev alanında yapma kararından sonra işverenle görüşmeler yapılan görüşmeler sonucunda 27 Nisan 2023 tarihinde toplu sözleşme imzalandı.

SENDİKA BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun toplu sözleşme hakkında şunları söyledi. “Ordu Çaybaşı Belediyesi ÇAYBEL AŞ.’de üç aya yakın zamandır devam eden grevimiz anlaşmayla sonuçlandı. Grev aşamasına gelmeden anlaşmayı çok istedik. Başarılsaydı çok iyi olacaktı. Bu süre içinde grevin daha fazla uzamaması için tüm taraflar özveri ve katkıda bulundu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İşçilerimize, bizi yalnız bırakmayan, dayanışma içinde olan üyelerimize, kitle örgütlerine, basına çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da Ordu halkına hizmet veremeye devam edeceğiz.”

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

İŞTEN ATILAN İŞÇİLER NE OLDU?

Toplu sözleşme hakkında da bilgi veren Başkan Altun, “ İşten atılan 9 işçi arkadaşımızın 3’ü tüm yasal haklarını alarak kendi istekleriyle iş haklarını feshetti. 4 işçi Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne, 2 işçi de Fatsa Belediyesi’ne aynı işkollarında işe başlatıldı. Sosyal haklar dışında da ücret olarak Ocak ayı asgari ücret üzerine 1 yıl için yüzde 75 artış; 2.3. yıllar için ise enflasyon oranında artış yapılacak” dedi.