7’nci, 8’inci, 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerini ilgilendiren açıklamada, hazırlık kursları için yapılacak olan başvuruların 20 Mart'a kadar yapılması gerektiği ifade edildi. Sosyal Etkinlik Merkezi için başvuruların 20 Mart tarihine kadar kabul edileceği belirtildi. Bayraklı Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, sınavın 25 Mart tarihinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

MEB tarafından yapılan ortak sınavın soru ve cevapları yayımlandı MEB tarafından yapılan ortak sınavın soru ve cevapları yayımlandı

Eğitim yatırımlarımızla okul öncesinden üniversiteye kadar öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezimiz ile ilçemizde ikamet eden gençlerimize ücretsiz eğitim imkanı tanırken, hayallerindeki okullarda eğitim almalarının, istedikleri mesleklere ulaşmalarının da kapılarını aralıyoruz. Bir çocuğumuzun başarısı, hepimizin mutluluğu ve gururu oluyor. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum”