Kışlasız ve cezasız bedelli askerlik müjdesi gelecek mi? Kışlasız ve cezasız bedelli askerlik müjdesi gelecek mi?

Yaşanılan mağduriyete ilişkin İşçi Haber ile iletişime geçen mağdurlar şu ifadeleri kullandı:  

"Yaşanan bu felaketten sonra birçok il ve ilçelerimizde Öğretmenevlerimiz yıkılmıştır. Orada çalışan arkadaşlarımız hem evlerini hem de işlerini ve hayallerini kaybetmiş gelecek kaygısı yaşamaktadır. Başka şehirlerde bulunan öğretmenevlerimize de Cumhurbaşkanlığının 22.02.2023 tarih ve 6828 karar sayılı yazısına istinaden tüm öğretmenevlerimiz başta olmak üzere sosyal tesislerimiz Depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz olarak konaklama ve yemek hizmeti sunulması hususunda talimatlar gelmiştir.
Kurumlarda belirsiz süreli-süresiz işçi olarak çalıştırılan ile taşeron işçileriz. Bilindiği üzere öğretmenevi personelleri kamu hizmeti vermelerine rağmen Kurumun kazandığı para üzerinden maaş almaktadırlar. Öğretmenevlerimiz para kazanamadıkları için bizler personeller olarak çok zor durumda kalmaktayız.
Bakanlığımızın Öğretmenevlerine gönderdiği son yazılarda ‘Öğretmenlerimiz %50 indirimli konaklama hakkı kazanmışlardır’. Bakanlığımızın almış olduğu bu kararı kesinlikle destekliyoruz. Öğretmenlerimizin böyle bir indirimden yararlanmaları ülkemiz için faydalı olacağına inanıyoruz. Kurumlarımız kar amacı gütmediği için zaten günümüz şartlarında devamlılığını sürdüre bilmeleri çok zor Ülkemizin yaşadığı olağan üstü deprem felaketine kurumlarımız maddi yönden hazırlıksız yakalandı. Öğretmenevlerimizin devamlılığını sürdüre bilmesi ve depremzede ailelerimizi misafir edebilmeleri için personel giderlerini kati olarak biran önce genel bütçeye bağlanması gerekmektedir.
Ülkemizin yaşamış olduğu bu felaket neticesinde bizlerin KADROLU PERSONEL statüsüne alınarak bir nebze olsun kurumlarımızın nefes alması için daha da elzem hale gelmiştir.
Bu konuda sizlerden destek beklediğimizi tarafınıza Arz ederiz."