MEB her yıl yaptığı ve mevzuatta da yeri olan diplomaya dayalı alan değişikliği duyurusunun bu yıl yayımlanmamasının ardından öğretmenler bekleyişe geçti.

Alan değişikliği duyurusu ne zaman yapılacak?

Öğretmenler, 2023 yılı için MEB'e diplomaya dayalı alan değişikliği taleplerini ilettiler. Peki, Bakanlık ne yanıt verecek?

Millî Eğitim Bakanlığı'nda (MEB), öğretmenler arasında diplomaya dayalı branş değişikliği konusu önem kazanıyor. 1 Mart 2022 tarihinde daha önce bir adım atıldı. Ancak, 2023 için gözler yine Bakanlıkta.

Öğretmenlerin talepleri var. Kendi branşlarında eğitim vermek istiyorlar ve bu konuda MEB'den adım bekliyorlar. Eğitim aldıkları alanlarda hizmete devam etme isteklerinin karşılanmasını umuyorlar.

Bakanlığın, öğretmenlerin branş değişikliği taleplerini dikkate alarak bir takvim hazırlaması gerekiyor. Bu kapsamda, MEB Personel Genel Müdürlüğü’ne resmi talep gönderildi.

Birçok kişiye mezar olmuştu: Ezgi Apartmanı davasında yeni gelişme Birçok kişiye mezar olmuştu: Ezgi Apartmanı davasında yeni gelişme

Şimdi tüm gözler MEB'in bu talebe vereceği yanıtta. Öğretmenlerin kariyerlerini şekillendirme isteği ve Bakanlığın bu konuda atacağı adımlar yakından takip ediliyor.