Türkiye gündeminde ilk sıralarda yer alan öğretmen atamalarının yetersizliği günden günde büyürken atamaların yanı sıra mülakat şartı da devlet kurumlarına atanarak mesleklerini icra etmek isteyen öğretmenlerin muzdarip olduğu konuların başında geliyor. 

Senelerce alanlarında eğitim alan öğretmenler atanmak için de çok uzun süre bekliyor. 

Gelecek nesli adım adım yetiştiren öğretmenlerin atanmak, mesleklerini icra etmek için önlerinde birçok engel olması tepki çekerken atama bekleyen öğretmenlerin psikolojik ve fiziksel olarak zor günler yaşamasına neden oluyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor.

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin atama açıklamasını yeterli bulmayan öğretmenler Cumhuriyetin yüzüncü yılında yüz bin atama talep ediyordu. Yüz bin atama taleplerini yetkililere duyuramayan öğretmenler şimdi de yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in aldığı mülakat kararıyla bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mülakatlarına ilişkin, atamalarda KPSS puanı ve mülakatın yarı yarıya etkili olacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda bir talimatı olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Yusuf Tekin, mülakatların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini ve bunlardan en önemlisinin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin kutsal meslek olduğunu, mülakatın öğretmenlik için olması gerektiğini söyleyen Tekin, torpil olmayacağını söyleyerek şu açıklamalarda bulunmuştu:

Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı

''Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için olması gerektiğinin düşünüyorum. Torpil olmayacak kimse bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum.''

Yıllardır çektikleri atama stresinin yanı sıra bir de mülakatla karşı karşıya kalmak istemeyen öğretmenler son sözü söyleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek mülakatsız atama taleplerini yineliyorlar. 

X (Twitter) üzerinden etkinlik düzenleyen öğretmenler #SeçimeMülakatsızRekorAtama etiketiyle yetkililere seslenerek mülakat kararından vazgeçilmesini talep etti.