CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den, KİT(Kamu İktisadi Teşebbüsü) işçilerine destek verdi. Her fırsatta taşeron işçilerin yanında olduğunu belirten Gürer, Cumhurbaşkanlığı'nın yayınladığı genelgede KİT çalışanlarının kadroya alınacağına dair maddeler olmasına rağmen, konuya ilişkin çalışmalar yapılmamasına büyük tepki gösterdi.

Kamu İktisadi teşebbüü çalışanları, hükümet tarafından yıllardır kadro beklemektedirler. Hükümetin konu hakkında somut adımlar atılmaması, ve özlük haklarının teslim edilmemesinin ardından mağdurların tepkileri büyüdü. Yıllardır kamu kurumlarında taşeron işçi olarak çalışan yaklaşık 500 bin işçi, 2018 yılında 696 sayılı KHK ile kadro hakkı verilmiştir. Ancak 696 sayılı KHK, kamuda çalışan taşeron işçilerinin haklarını tas tamam iade etmemiştir.

EYÜP ALEMDAR'DAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA!

“Geçici işçi kadrosunda yılda on ay çalıştırılan Milli Eğitim Bakanlığı işçileri, taşerondan kadroya geçen diğer kamu işçilerinden farklı olarak pek çok sorunla karşı karşıya kalmaktalar. Bu arkadaşlarımız, yaşamlarını çalıştıkları işten elde ettikleri gelirle idame ettirmektedir. On aylık maaşı 12’ye bölerek yaşamaya çalışıyorlar. Yapılan bu adil olmayan uygulama nedeniyle, tek gelir kaynakları olan ücretten yılda iki ay boyunca mahrum kalıyorlar. Bu durum, gelecekten kaygı duymalarına, gelir elde edemedikleri iki ay boyunca geçimlerini sağlama konusunda sıkıntıya düşmelerine yol açıyor. İşçi, işsiz ve emeklilerin toplumun yaklaşık yüzde 60'nı oluşturduğuna dikkati çeken Atalay, "TÜRK-İŞ'in üye sayısı birçok partinin üye sayisında fazla ama kimse bize bir șey sormuyor. Bunun kabahati, işçiler olarak bizde. Biz sorunlarımızı çözmek için hep ağlayacak mıyız? Biz toplumun yüzde 60' yiz ama Mecliste üç tane ișçi yok. Bunun kabahatlisi de biziz. Biz, emeğimizden yana olmak durumundayız. Biz bunu yapamazsak ağlamaya devam ederiz.'' açıklamalarında bulundu.

Meclis'in açılmasının ardından Taşerona Kadro konusunun çözüme kavuşulacağı beklenmişti. Ancak seçimlerden önce kadro konusunun çözüme kavuşturulacağına dair söz verilmesine rağmen vaatlern yerine getirilmemesinin ardından, mağdurlar sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

ÖMER FETHİ GÜRER'DEN KİT TAŞERON İŞÇİLERİNE DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) işçilerine destek geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğunu belirten Gürer, KİT Taşeron İşçilerine büyük destek verdi. Her yıl Cumhurbaşkanı'nın genelge yayınladığını genelgede taşeron işçilerin kadroya alınması gerektiğine ilişkin maddeler olduğununun altını çizdi. Güler Şunları kaydetti: ''Her yıl Cumhurbaşkanı bir genelge yayınlıyor. Bu genelge doğrultusunda KİT’te çalışanların kadroya alınması yönünde maddeler yer alıyor. Ancak 2018'de çıkarılan 696 sayılı KHK'dan bu yana bir değişiklik olmadı.'' dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz