Taşerondan kadroya geçen işçilerin yaşadıkları sorunların başında gelen görev tanımı ve beraberinde yaşanan iş güvenliği ihmalleri, özellikle sağlık ve sosyal hizmet işçileri için can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

Son olarak Elbistan Devlet Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Öz Sağlık-İş Sendikası Üyesi temizlik görevlisi Asuman Hallaç, idare tarafından verilen riskli bölgede cam silme görevini yerine getirirken bastığı alçıpanın kırılması üzerine 2. kattan düşerek ağır yaralandı.

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

“İŞ GÜVENLİĞİ OLMADAN CAM SİLMEYE ÇIKARTILAN ÜYEMİZ ŞU AN YOĞUN BAKIMDA HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR”

Vücudunun pek çok yerinde kırıklar oluşan, yüzü tanınmaz hale gelen ve dişleri dökülen Hallaç’ın yaşadığı olay ve idarenin iş güvenliği ihmaline ilişkin bir açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert:

“Verilen her görevi işini kaybetme korkusuyla yapan işçi, can güvenliği tehdidi yaşamaya devam ediyor. İdare tarafından iş güvenliği tedbirleri alınmadan tehlikeli bir bölgede cam silmeye çıkartılan üyemiz şu an yoğun bakımda entübe edildi, ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Yıllardan beri iş sağlığı ve güvenliği konusunu ısrarla gündemde tutmamız bu yüzdendir. Özellikle 696 Sayılı KHK ile kadro alan işçiler üzerinde taşeron zihniyetinin gölgesinin kaldırılmak istenmemesi, bugün bu ağır sonuçları bizlere yaşatıyor.

İşçi işini kaybetme korkusuyla kendi işi olsun olmasın, idarenin tüm talimatlarını yerine getirmeye çalışıyor. Görev tanımı içinde olmasına rağmen bazen bu olaydaki gibi risk oluşturan, fiziki koşullardan dolayı tehlike arz eden görevleri de korku nedeniyle kabul eden çalışanlar, bu korkunun bedelini Allah korusun canları ile de ödeyebiliyorlar.

“GÖREV TANIMI OLMAYAN İŞÇİ, İŞİNİ KAYBETME KORKUSUYLA VERİLEN TÜM İŞLERİ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR”

Elbistan Devlet Hastanesi’nde temizlik görevlisi olan üyemiz Asuman Hallaç kimsenin çıkıp silmek istemediği camı, idare istediği için korkudan kabul ederek silmek üzere çıkmış, iki duvar arası alçıpanla kapatılan iki cam arasında işini yaparken, bastığı alçıpanın kırılması üzerine 2. kattan düşerek ağır şekilde yaralanmıştır. Kendisine Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum.

İşçilerin iş güvenliği tedbiri alınmadan bu tür görevlere zorlanmaları kaza değil, göz göre ölüme gönderilmedir. Konunun idare nezdinde takipçisiyiz” dedi.