6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki tüm binaların güvenlik seviyeleri tekrar sorgulandı ve depreme dayanıklı olmayan binalar kapatıldı. 

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi binalarının depreme dayanıksız olması nedeniyle  Öz Sağlık-İş Sendikası ve Türk Sağlık-Sen Sendikası basın açıklaması yaptı. Hastanenin önünde yapılan açıklamada İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastanesinin binalarının gereken sağlamlıkta olmadığına ve bir an önce hastanenin taşınması gerektiğine dikkat çekildi.

Basın açıklamasını Öz Sağlık İş Sendikası'nın İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Temel Yazıcı okudu. Yazıcı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremden sonra İstanbul için de ciddi uyarılar yapıldığını hatırlatarak; Cerrahpaşa  Tıp Fakültesi’nin Fatih’te bulunan hizmet binaları, binalardaki deprem risk durumu sebebi ile boşaltıldı. Öz Sağlık-İş Sendikası ve Türk Sağlık-Sen Sendikası da aynı hassasiyeti Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde de beklediklerini belirtti. 

Yazıcı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için gösterilen depreme karşı güvenli çalışma ortamının aynı şekilde Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için de beklediklerinin altını çizdi. Bunun için de gerekli adımların hızlandırılması ve çalışanların endişelerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlığa seslenen Yazıci, "Çapa çalışankarı olarak Bakanlığımızdan acil kararlılık gösterilmesini bekliyoruz." diyerek konuşmasına devam etti. 

Öz Sağlık İş Sendikası'nın İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Temel Yazıcı basın açıklaması yaptı.


"Öncelikle Kahramanmaraş’ta üst üste meydana gelen ve yıkım açısından asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza, kaybettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz.
Ülkemiz deprem ülkesi. Bunu çok yakın bir zamanda ve eşi benzeri görülmemiş bir yıkım ile hepimiz bir kez daha görmüş olduk.
Bilim adamları tarafından artık her an olabileceği ifade edilen İstanbul depremi konusunda hepimizin endişesi had safhada. Bu manada hem evlerimizin, hem işyerlerimizin, bir bütün olarak da İstanbul genelinde alınacak her tedbire çok acil ihtiyaç vardır.

Yakından bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Cerrahpaşa  Tıp Fakültesi’nin Fatih’te bulunan hizmet binaları, binalardaki deprem risk durumu sebebi ile ve çok yerinde bir kararla boşaltıldı. Şimdi bu yoğun risk İstanbul Tıp Fakültesi yani  Çapa  için de geçerli hale geldi. Çapa’nın deprem riski durumu sebebi ile boşaltılarak bir başka alanda hizmet vermesi planlanmaktadır.

Değerli  Arkadaşlar;

Bizler Çapa  çalışanları olarak depreme karşı dayanıklılığı bulunmadığı resmi  olarak da bildirilmiş olan binalardan bir an önce taşınmak, can güvenliği konusunda kendimizi  emniyette hissedeceğimiz alanlara geçerek oralarda hizmet vermek istiyoruz.
Deprem konusu ötelenecek, sonra planlanacak, uzun istişarelere açık bir konu değildir.

Ne yapılması gerekiyorsa hemen, derhal ve acil şekilde planlamalar yapılarak harekete geçilmesi gerekmektedir.
Bizler bekleyebiliriz ama DEPREM BEKLEMEZ. 

Çapa’nın bir başka alana, güvenli olan binalara taşınmasına ilişkin yapılacak planlamaya çalışanların durumunun da hassasiyetle bu planlamaya dâhil edilmesi gerekmektedir.

Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi! Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi!

Yol,  yemek, yeni binalarda çalışma koşulları gibi biz çalışanları doğrudan etkileyecek düzenlemelerde Sendika olarak ivedi şekilde görüşlerimizin alınması, planlamanın daha hızlı yapılabilmesi açısından elzemdir.
İdarenin, kendileri ile de paylaştığımız bu kaygıları dikkate alacağını umuyoruz.

Öte yandan sağlık çalışanları olarak Bakanlığımızdan,  Çapa ile ilgili olarak yapılacak planlamada acil kararlılık göstermesini,  bizlerin bu endişeli bekleyişine son vermesini talep ediyoruz.
Yaşadığımız felaket ve bıraktığı acılar, izler çok taze. 

Çoğunluğu depreme uygun olmayan binalar yüzünden yaşanılan kayıplara yenilerinin eklenmemesi için acilen harekete  geçilmesini bekliyoruz.
Saygılarımızla"