DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete isyan etti. EYT'li mağdurların da yakından tanıdığı isim, yine emekçilerin sesine ses oldu.

Erdursun, Asgari ücet uygulamasındaki hatalardan yakındı. Sosyal medya hesabı üzerinden konuya değinen Uzman Erdursun, bu uygulamanın işe yaramadığını günlerce anlattıklarını belirtti. Erdursun paylaşım dizisinde ayrıca mecliste emekçi işçilerin hakkını savunacak kimse olmamasından şikayet etti. İşte o paylaşımlar;

  • Asgari ücret 5.500₺ oldu, ne oldu! Ne değişti! Alım gücü arttı mı! Biz asgari ücrette yapısal değişiklikler yapılarak devlet destekli daha yüksek olması gerektiğini, asgari ücret sisteminin değişmesi gerektiğini, bu uygulamanın işe yaramadığını günlerce anlattık!
  • Bu kriz sabit ücretle çalışanların, işçilerin, memurların, emeklilerin krizidir. Maaşlara yapılan zam bu enflasyonda işe yaramaz! Gerçek enflasyonu yaşayıp, gerçek enflasyon zammı almayan ay sonunu getiremez, borçlanır, borcunu da ödeyemez!
  • Ülkemizin %85’i emekçilerden (işçi, memur, emekli)  oluşuyor, mecliste emekçilerin hakkını savunacak emekçi vekil oranı kaç!