Tokat'ta örnek davranış: Gazze'deki çocuklar için ödülünü bağışladı Tokat'ta örnek davranış: Gazze'deki çocuklar için ödülünü bağışladı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 1. bölümü üzerindeki görüşmelerde mülakatlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Görüşmede açıklamalarda bulunmak adına söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin adli ve idari yargı hakim adaylığı mükakatları adına yazılı sınavda 70 puan şartının teklifle yeniden getirilmesinin çok mantıklı olduğunu sözlerine ekledi.

"50 PUANI İÇİME SİNDİREMEDİM"

Ayrıca bu baraj puanını 2007 yılında AK Parti tarafından getirildiğini ifade ederek yaptığı açıklamasında; "15 Temmuz öncesinde, maalesef mülakata çağrılması gereken sayıda muvaffak olan mezun yok. 2013'te 600 kişi alınacak, bin 800 kişinin davet edilmesi lazım, 517 kişi bu barajı geçebilmiş. Bin 500 kişi alınacak, 4 bin 500 kişinin çağrılması lazım, 2 bin 50 kişi ancak bu puanı alabilmiş.15 Temmuz'dan önce gündeme gelmiş bir mevzu. 15 Temmuz'un hemen sonrasında da yaklaşık 4 bin hakim ve savcının ihraç edilmesi sebebiyle maalesef 50 puana çekildi. Doğrusu hiçbir zaman 50 puanı içime sindiremedim." dedi.

Editör: TE Bilişim