PDR normu sayıya bakılmaksızın köyden kente her okula en az bir psikolojik danışman görevlendirilmesiyle ilgili bir düzenlemedir.

Ülkemizde yaşanan deprem ve afetlerden kaynaklı psikososyal desteğe ihtiyacı olan binlerce öğrenci bulunmaktadır. Gençlerin, gerek sosyal yaşam bütünlüğünden kopmaması gerek doğal afetlerden kaynaklı yaşadığı travmaların hafifletilmesi açısından her okulun birer Rehber öğretmene ihtiyacı vardır. Birçok Rehber öğretmen konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan norm düzenlemesi beklemektedir.

Daha önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, PDR normlarının arttırılmasıyla ilgili bir açıklamada bulunmuştu. Bunun üzerine birçok öğretmen adayı bu konuda heyecanlanmıştı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, henüz böyle bir çalışma olmadığını ve mevcut normların önümüzdeki öğretmen atamalarında geçerli olacağını belirtti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Tekin, Van ilindeki bir Öğretmenler Odası ziyaretinde PDR'nin önemini vurguladı, ancak bu konunun bütçeyle ilgili sorunlar yaşadığını kaydetti.