"Her okula en az bir rehber öğretmen" olacak şekilde atama bekleyen öğretmenler seslerini duyurmak istiyor.  Sayıya bakılmaksızın köyden kente her okula en az bir Psikolojik Danışman atanmalıdır. 

detail-photo-fancybox-0

İşçi Haber'e yaşadıkları mağduriyeti aktaran Psikolojik Danışma ve Rehber öğretmenleri, bölümlerinde yeteri kadar atama yapılmamasına tepki gösterdi. 

Memur öğretmenlere ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlere ilişkin soru önergesi Meclis'te!

👉 “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 23 Ocak 2023 tarihinde yaptığı bir açıklamada akran zorbalığı ve madde bağımlılığının çok arttığını ve bu toplumsal sorun için İçişleri Bakanlığıyla birlikte çalıştığını söyledi.  Mahmut Özer bu toplumsal sorunun okullarda en aza indirilmesi için 'Her Okula En az 1 Psikolojik Danışman müjdesini' verdi buna yönelik olarak da 2023 öğretmen atamalarında önceliği rehber öğretmenlere vereceğini kamuoyuna paylaştı. Fakat hâlâ Eski PDR Normunda herhangi bir düzenleme yapılmadı. Ülkemizde yaşanan üzücü deprem nedeniyle günümüzde Psikososyal desteğin ve Psikolojik Danışmanların/Rehber öğretmenlerin önemini okullarda artmış durumda. Bakanlığın önemi artan bu ihtiyaca kayıtsız kalmaması ve okullarda her öğrenciye yetebilecek derecede Rehber öğretmen ataması yapması bekleniyor. PDR Normunun güncellenmesi için tüm gözler bakanlığa dikilmiş durumda.” dedi. 

👉" Milli Eğitim Bakanlığının psikolojik danışman/rehber öğretmenlerine belirlediği kontenjanı yeterli bulmuyoruz!  Sayın bakanımız Mahmut Özer’in 23 Ocak 2023 tarihinde yaptığı "Her okula bir psikolojik danışman/rehber öğretmeni atamasına öncelik vereceğiz" sözünün bizim gibi atama bekleyen rehber öğretmenler ve öğrenciler için de bir müjde olduğunu sanmıştık. Fakat bugün açıklanan kontenjanla birlikte bu bir müjde değil, aksine beklenti altı bir sayıymış.    Son 4 yılda yaşanan pandemi ve deprem felaketlerinin ardından zaten halihazırda olan zorbalık, zorunlu göçün doğurduğu uyum sorunları ve madde bağımlılığı sorunlarının çözümü için en doğru yolun psikolojik danışmanlar/rehber öğretmenler olduğu bu kadar belliyken açıklanan kontenjan bu sorunların çözümü için yeterli değil. Biz psikolojik danışman/rehber öğretmenler olarak soruyoruz:    - Deprem sonrasındaki oluşan psikolojik travmaları sadece 3604 psikolojik danışman/rehberlik öğretmeni mi çözebilecek?"