Türkiye'de bulunan yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim istemine uyum sağlayabilmeleri için başlatılan PİKTES Programı'nda eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için birçok öğretmen fedakarca çalışıyor. Ancak, PİKTES öğretmenleri bazı zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Öğrencilerin yabancı uyruklu olmasından kaynaklı öğretmenler, bu dil engelini aşmak ve türkçe öğretmek için ekstra çaba harcıyorlar. Öğretmenler, bu çerçevede eğitim vermek zorunda oldukları için kişisel uyum sağlamak adına büyük emekler veriyorlar.

PİKTES öğretmenleri, öğrencilerin performanslarını düzenli olarak izlemek ve takip etmek mecburiyetinde kalıyorlar. Öğretmenler bu ek iş yükünün, prosedürleri zaten yoğun olan iş programlarını daha da zor hale getirdiklerini belirtiyorlar.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Öğretmenler, performansların değerlendirilmesinde kullanılan kriterlerin bazen belirsiz olduğunu ve sürekli olarak değişebildiğini dile getiriyorlar. Bu durumunda çoğu zaman motivasyonlarında düşüşe sebep olduğunu belirtiyorlar.

Programın yoğun olmasına rağmen işlerine büyük bir özenle devam eden PİKTES öğretmenleri uzun süredir kendilerine verilmesini istedikleri kadro hakkını bekliyorlar.