Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan PİKTES öğretmenleri, uzun süredir sürdürdükleri geçici sözleşmeli statüdeki görevlerinden kaynaklanan belirsizliklerin sonlandırılmasını ve kadro taleplerininin dikkate alınması gerektiğini dile getiriyorlar. 

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Eğitim alanında önemli bir role sahip olan PİKTES öğretmenleri, son yıllarda ülkemize farklı ülkelerden gelen öğrencilerin adaptasyon süreçlerine önemli bir katkı sağlıyorlar. Ancak, uzun yıllardır geçici sözleşmeli olarak çalışmakta olan bu öğretmenler, güvence eksikliği nedeniyle sorun yaşıyorlar.

Peki kadroya alınacaklar mı?

PİKTES öğretmenleri uzun süredir kadro talebinde bulunuyorlar. Ancak yetkililerden konuya dair henüz bir açıklama gelmedi. Yaklaşık 8 yıldır yabancı uyruklu öğrencilere eğitim veren PİKTES öğretmenleri kadro haklarının netleşmesini bekliyor. 

PİKTES öğretmenleri, kadro taleplerinin hayata geçirilmesi konusunda kamuoyundan ve ilgili yetkililerden destek bekliyor. Taleplerinin eğitim sisteminin iyileştirilmesine ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağını belirten öğretmenler, özellikle yabancı uyruklu öğrencilere sundukları eğitimin çok daha verimli olacağını dile getiriyolar.

PİKTES öğretmenlerinin kadro talepleri, eğitim sisteminin çeşitli yönlerini etkileyebilecek önemli bir mesele olarak ön plana çıkıyor. Bu talebin ilgili merciler tarafından nasıl karşılanacağı ve eğitim sisteminin geleceğine nasıl katkı sağlayacağı, önümüzdeki dönemde tartışma konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor.