Geçici Koruma Altındaki çocukların eğitimleri için oluşturulan “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” öğretmenleri uzun zamandır emeklerinin karşılığını almak ve diğer meslektaşlarıyla aynı şartlarda çalışmak için mücadele ediyor. 

Sayıları 3 bin 200 civarında olan PIKTES öğretmenleri, meslektaşlarına göre çalışma şartlarında farklılıklar olduğunu, mevcut maaşlarının yetersiz geldiğini, ek ders ve nöbet ücreti alamadıklarını, aynı zamanda kurs açamadıklarını ve sınavlarda kendilerine görev verilmediğini belirtiyor. Diğer meslektaşları gibi eğitime destek ödeneği almadıklarını belirten PIKTES öğretmenleri, mevcut ekonomik şartlarda kırtasiye masraflarını bile karşılarken zorlandıklarını ifade ediyor. Haksızlığa uğradıklarını ifade eden PIKTES öğretmenleri, mesleklerini icra ederken ikinci sınıf öğretmen muamelesi görmek istemediklerini söylüyor. 

Sendikal anlaşmaların ardından diğer kamu çalışanları gibi ikramiye ve hastalık yardımı alamayan PIKTES öğretmenleri eşit işe eşit haklar verilmesi için mücadele ediyor. Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini icra ederken hak ettikleri karşılığı göremediklerini belirterek kadroya geçmeyi talep ediyorlar. 

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

Yaptıkları işin kadrolu öğretmenlerle aynı olduğunu söyleyen PIKTES öğretmenleri, proje kapsamında oldukları için kadro konusunun dışında tutulmalarına tepki gösterirken, aynı işi yaptıkları diğer öğretmenler ile aynı statüde öğretmen memur kadrosuna geçmeyi talep ediyor.