2023-2024 eğitim öğretim yılının ilkokul zili, 11 Eylül Pazartesi günü çalacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala, veliler ve öğrenciler okul alışverişi heyecanıyla dolmaya başladı. Ancak genel olarak yaşanan fiyat artışlarının etkisiyle, kırtasiye ürünleri de etkilendi. Kırtasiye malzemelerinin fiyatlarında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 50 gibi ciddi bir artış yaşandı.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, veliler ve öğrenciler kırtasiye ve kıyafet alışverişi telaşına kapıldı. Ardı ardına gelen zamlarla birlikte okul ihtiyaçlarının maliyeti artınca, veliler kalitesiz ürünlere veya ikinci el seçeneklere yöneldi.

Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor? Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor?

Bazı kırtasiyelerde ikinci el eşyalar ve az kullanılmış defterlerin satışı yapılmaya başlandı. Aynı şekilde, internet üzerinde bulunan bazı kitapçılarda da daha düşük fiyata kullanılmış defterler bulunabiliyor.

"Uygun bulduğum için onlara yöneldim"

Çocuğuyla beraber yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapmak için alışverişe çıkan Ayşe Sabır, "Ürünlerin fiyatları 2-3 kat artmış durumda. İkinci el, az kullanılmış defterlerin satıldığı reyonlar da dikkatimi çekti. Bir kısmı kullanılmış ve yazılmış ürünler de mevcuttu. Uygun bulduğum için onlara yöneldim." dedi.