Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) adayları yaş şartının 32 olarak düzenlenmesini, en az bir alımda 35 yaşından gün almamış olarak alıma dahil edilmelerini ve 10 katı kuralının kaldırılmasını talep ederek yetkililere sesleniyor. 

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü kuvvetli sağanak geliyor Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü kuvvetli sağanak geliyor

Yaş şartı nedeniyle mesleklerini icra edemeyen adaylar birçok mecradan yetkililere seslenerek bir çözüm bulunmasını istiyor.

Geçmiş dönemlerde yaşanan usulsüzlüklerden doğan mağduriyetlerin giderilmesi adına yaş şartının düzenlenmesini talep eden POMEM adayları yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor. Subay ve astsubaylar 32 yaşında eğitime alınıp 2 sene eğitim verdikten sonra mezun ediliyor ve komando eğitimine 35 yaşında başlıyor. POMEM adayları da 32 yaşın kalıcı olarak sabitlenip en az bir alımda 35 yaşa kadar dahil edilmesini talep ediyor. 

10 katı kuralının kaldırılmasını istiyorlar!

2021 yılında değiştirilen POMEM giriş sınavı yönetmeliği ile Polis Akademisi Başkanlığı KPSS Taban puanını geçerli yılki alımın seviyesine göre değiştirebiliyor. Ayrıca değişen bir yönetmelik ile şahsen başvurularda KPPSS değerlendirmesine göre geçerli kontenjan sayısının 10 katı kadar aday mülakata çağırılıyor. Hâlihazırda yetersiz kontenjan nedeniyle mağdur olan POMEM adayları bir de 10 katı kuralı nedeniyle mağduriyet yaşamak istemiyor.

Ancak, polis adayları fiziki olarak uygun olmayan ve ön sağlık elemesinde doğrudan elenecek adayların da başvuru yaparak önlerine geçmesiyle 10 katı kuralı nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililere sesleniyor.

Adaylar, zaten ön sağlık aşamasında elenecek olan adayların önlerine geçmesi nediyle listeye giremediklerini belirtiyor. Boyu, kilosu tutmayan; vücudunda dövme olan ya da fiziki olarak gereken şartları yerine getiremeyecek kişilerin POMEM'e başvurması kazanma ihtimali daha yüksek olan adayları mağdur ediyor. POMEM adayları 10 katı kuralın esnetilmesini ya da kaldırılmasını talep ediyor.