Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Ana Salon'daki konsere, müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. Kariyerinde Cape Verde'nin dünyaca ünlü yıldızı Cesaria Evora'dan Brezilyalı şarkıcı Marisa Monte'ye, Jose Carreras'tan George Dalaras'a kadar farklı isimlerle aynı sahneyi paylaşan Pontes'in, çok sayıda ödülü bulunuyor.

Marisa Monte ile ortak projede çalıştı

Dulce Pontes, Portekiz müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Kariyeri boyunca birçok uluslararası ödüle layık görülen Pontes, Cape Verde'den Cesaria Evora, Brezilya'dan Marisa Monte, İspanya'dan Jose Carreras ve Yunanistan'dan George Dalaras gibi dünyanın farklı köşelerinden ünlü sanatçılarla ortak projeler yaptı.

Bu cuma vizyonda hangi filmler var? Bu cuma vizyonda hangi filmler var?

Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini temsil etti

Ayrıca ünlü besteci Ennio Morricone ile bir albüm kaydeden ve Andrea Bocelli ile düet yapan Pontes, Portekiz'in gururu oldu. 1991 yılında "Lusitana Paixão" adlı şarkısıyla Portekiz Şarkı Yarışması'nı kazanan ve aynı yıl Roma'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini başarıyla temsil eden Pontes, Portekiz halk müziğini dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor.

2021 yılında "Amapola" ve 2022 yılında "Na Lingua Das Cançoes" adlı single'larını çıkaran sanatçı, 2022 yılında "Perfil" adlı yeni albümünü müzikseverlerle paylaştı.